Juhani Artto Homepage 2009 / Trade Union News from Finland / Ay-uutiset maailmalta
valikko


JUHANI ARTTO
HOMEPAGE 2013

HAKU / SEARCH

GALLERIA / GALLERY

TRADE UNION NEWS
FROM FINLAND 1997-2013

AY-UUTISET
MAAILMALTA 1999-2013

KOHTI KUMPPANUUTTA
- KUINKA SUOMI
OPPI TEKEMÄÄN
KEHITYSYHTEISTYÖTÄ
1965-2005

KAIKKI PELISSÄ -
SÄHKÖISET LISÄSIVUT

EVERYTHING AT STAKE - SAFEGUARDING INTERESTS IN A WORLD WITHOUT FRONTIERS

MEDIALINNAKKEET

BOLIVIA

HAITI

MUUT JUTUT
OTHER STORIES

INTERNET -
TIEDONHAUN OPAS 2.0

SUITSAIT

MUILLA SAITEILLA
ON OTHER SITES

LINKIT / LINKS

JULKAISIJA / PUBLISHER

© JUHANI ARTTO
1997-2013

Juhani Artto Hompepage 2003

FreeFind vs. Google

Viikkoliite NYT (21.02.2003 - Juhani Artto) Kuka tahansa voi nyt komistaa domain-osoitteessa olevaa kotisivuaan sen sivuihin kohdistuvalla hakutoiminnolla. Google ja FreeFind tarjoavat maksuttomasti tällaista palvelua. Onko niiden ominaisuuksissa eroja? Kotisivuni aineistoon kohdistettu testimatsi sujui yllätyksellisesti.

Ensimmäisen erän pisteet menivät puhtaasti FreeFindille. Se indeksoi domainini kaikki sivut tuota pikaa heti pyyntöni jälkeen. Google aloitti indeksoinnin muutaman viikon viipeellä.

Toisessakin erässä Google kompuroi. Jostain syystä, ja ilman tunnistettavaa logiikkaa, Google pullautti ulos rekisteristään välillä jopa puolet jo indeksoimistaan sivuista. FreeFindin indeksointisaalis laajeni aina nopeasti lisättyäni domainiini sivuja.

Kolmas erä vankisti FreeFindin johtoa, koska sen haussa voi käyttää katkaistuja sanoja (esimerkiksi saks*). Päätteillä mässäilevän suomenkielisen tekstin haussa se on kullan arvoista. Google ei tajua sanojen katkaisemista.

Neljännessä erässä FreeFind iski terävästi näyttämällä tuoreet tilastot sen kautta domainiini kohdistetuista hakusanoista.

Viidennessä erässä Google heitti kehään vahvimmat ominaisuutensa. Se kysyi domainiini kohdistetun haun jälkeen itsevarmuutta uhkuen kohdistanko saman haun käyttämäni palvelimen muihinkin saitteihin ja/tai koko webiin.

Viimeisessä erässä molemmat väsyivät. Ne listasivat hakutuloksensa epämääräisessä järjestyksessä. Testiottelu päättyi FreeFindin selvään pistevoittoon, mutta Googlenkin ottelukunto osoittautui hyväksi.

Googlen ja FreeFindin hakupalvelujen tilaus ja koodaaminen eivät vaadi kotisivun tekijältä mitään ylimääräistä osaamista.