Juhani Artto Homepage 2009 / Trade Union News from Finland / Ay-uutiset maailmalta
valikko


JUHANI ARTTO
HOMEPAGE 2013

HAKU / SEARCH

GALLERIA / GALLERY

TRADE UNION NEWS
FROM FINLAND 1997-2013

AY-UUTISET
MAAILMALTA 1999-2013

KOHTI KUMPPANUUTTA
- KUINKA SUOMI
OPPI TEKEMÄÄN
KEHITYSYHTEISTYÖTÄ
1965-2005

KAIKKI PELISSÄ -
SÄHKÖISET LISÄSIVUT

EVERYTHING AT STAKE - SAFEGUARDING INTERESTS IN A WORLD WITHOUT FRONTIERS

MEDIALINNAKKEET

BOLIVIA

HAITI

MUUT JUTUT
OTHER STORIES

INTERNET -
TIEDONHAUN OPAS 2.0

SUITSAIT

MUILLA SAITEILLA
ON OTHER SITES

LINKIT / LINKS

JULKAISIJA / PUBLISHER

© JUHANI ARTTO
1997-2013

Intia mainostaa

Intia mainostaa saavutuksiaan

Kehitys (08.03.2004 - Juhani Artto) Joulukuussa Intian valuuttavaranto ylitti 100 miljardin dollarin rajan. Tammikuussa kansainväliset luottoluokituslaitokset nostivat Intian luokitusta. Tuoreet tilastouutiset kertovat, että bruttokansantuotteen kasvu kiihtyi syksyllä yli kahdeksan prosentin vuosivauhtiin. Maataloudessa viime satokausi tuotti vuosiin parhaat tulokset. Yhdysvaltalaiset ja länsieurooppalaiset yhtiöt jatkoivat töidensä ja työpaikkojensa siirtämistä Intiaan. Tietokoneohjelmien viennin kasvu on yhä voimakasta.

Pääministeri Atal Bihari Vajpayeen hallitukselta ei puutu aineistoa, kun se etenee kohti parlamenttivaaleja India Shining –mainoskampanjalla. Kaiken huippuna suhteet arkkiviholliseen Pakistaniin ovat lientyneet ja Vajpayee korostaa yhdessä Pakistanin johtajien kanssa kiistojen sijaan yhteistyötä. He ovat panneet vireille yhteisen vapaakauppa-alueen muodostamisen.

Kaikki Intiassa ei kuitenkaan loista, hallituksen vastustajat muistuttavat. Puolet alle 5-vuotiaista lapsista kärsii aliravitsemuksesta. Joka toinen nainen on lukutaidoton. Vahvan taloudellisen nousun varjossa työttömyys ja alityöllisyys lisääntyvät.

Hallituksen arvostelijat muistuttavat, että Intian sähköhuolto toimii heikosti ja että perusrakenteet ovat muutoinkin surkeassa kunnossa, kun niitä vertaa Kiinaan. Kehitystä jarruttava ja vääristävä korruptio ei ole vähenemässä.

Kuten ennenkin Intiassa on loistoa ja lokaa rinnakkain. Bruttokansantuotteen reaaliarvon kaksinkertaistuminen vuosikymmenessä ei ole lieventänyt asetelmaa, vaan uusliberalismin oppia myötäilevät uudistukset ovat päinvastoin jyrkentäneet eriarvoisuutta. India shining –mainoskampanjassaan maan hallitus ummistaa tältä silmänsä.