Juhani Artto Homepage 2009 / Trade Union News from Finland / Ay-uutiset maailmalta
valikko


JUHANI ARTTO
HOMEPAGE 2013

HAKU / SEARCH

GALLERIA / GALLERY

TRADE UNION NEWS
FROM FINLAND 1997-2013

AY-UUTISET
MAAILMALTA 1999-2013

KOHTI KUMPPANUUTTA
- KUINKA SUOMI
OPPI TEKEMÄÄN
KEHITYSYHTEISTYÖTÄ
1965-2005

KAIKKI PELISSÄ -
SÄHKÖISET LISÄSIVUT

EVERYTHING AT STAKE - SAFEGUARDING INTERESTS IN A WORLD WITHOUT FRONTIERS

MEDIALINNAKKEET

BOLIVIA

HAITI

MUUT JUTUT
OTHER STORIES

INTERNET -
TIEDONHAUN OPAS 2.0

SUITSAIT

MUILLA SAITEILLA
ON OTHER SITES

LINKIT / LINKS

JULKAISIJA / PUBLISHER

© JUHANI ARTTO
1997-2013

juttupohja_2


Euroopan parlamentti huomasi
ikääntyneiden ammattiresurssit

Kehitys (19.09.2007 - Juhani Artto) Kansainvälinen työjärjestö ILO muistuttaa tuoreessa työelämän syrjintäraportissaan ILO:ssa 1980 hyväksytystä ikääntyviä työntekijöitä koskevasta suosituksesta R162. Se velvoittaa ILO:n jäsenvaltioita turvaamaan ikääntyneille työntekijöille muiden ryhmien kanssa tasavertaisen aseman työelämässä.

ILO:n toukokuussa 2007 julkaisema laaja selvitys syrjinnästä työelämässä ohittaa kuitenkin ikääntyneiden syrjinnän vähin maininnoin. Nekin perustuvat ainoastaan teollisuusmaiden työelämää koskeviin tutkimuksiin. Ikääntyneiden syrjinnästä kehitysmaiden työelämässä raportissa ei sanota mitään.

Sama koskee muistiota, jonka ILO julkaisi huhtikuussa 2002 Madridissa järjestetyn YK:n toisen ikäkysymysten maailmankonferenssin edellä. Näistä ILO:n dokumenteista voisi päätellä, että ikääntyneiden asemassa työelämässä on pulmia ainoastaan teollisuusmaissa.

Niin asia ei tietenkään ole. Sen on huomannut muun muassa Euroopan parlamentti. Päätöslauselmassaan Madridin konferenssin edellä se arvosteli sokeutta sille, mitä annettavaa ikääntyneillä on lähiympäristölleen ja koko yhteiskunnalle. ”... sekä teollisuus- että kehitysmaissa väestön ikääntyminen nähdään liian usein pelkästään kielteisenä asiana ja rasitteena työvoiman ikärakenteelle ...”, Euroopan parlamentti huomautti.

Se vaati tekemään oikeutta ”niille valtaville kulttuuri- ja ammattiresursseille, joita ikääntyneet ihmiset ja eläkeläiset edustavat ...”.

Lähteet: